Nestes días estamos a realizar a segunda parte do programa O sabor da Aventura está no Mar ofertado pola Consellería do Mar dentro do noso proxecto "En Frian comemos san". Esta segunda parte consiste na visita a lonxa de Vigo, o Museo do Mar de Galicia e unha comida no noso centro degustando un xantar elaborado con productos do noso mar ( sopa de marisco e pasta con mexillóns). Neste primeiro álbume (preme na foto) tedes aos rapaces e rapazas de 1º de primaria disfrutando da saída e por suposto dunha comida tan saudable.
Hoxe, martes 10 de Marzo fomos de excursión á lonxa de Vigo os alumnos e alumnas de 2º de Primaria. Foi moi interesante, tivemos a oportunidade de ver unha sinxela subasta de peixe. Ao rematar a subasta, presentáronnos á aguia que coida a lonxa das gaivotas, foi espectacular ver como extendía as ás...
Gustounos moito ver os viveiros do marisco: coas centolas, bogavantes e nécoras. Fomos ó Museo do Mar e impresionounos moito o acuario, onde vimos as especies de peixes máis características da ría de Vigo. Tamén vimos os diversos aspectos das diferentes salas do museo: chamounos moito a atención o submarino de Sanjurjo Badía e o esquelete dun cachalote de 200Tm.
Rematamos coa degustación de pratos realizados con productos do mar! Que rico!!!
Tamén o mércores 10, os nenos e as nenas de 5º, fixemos una saída moi completa. Primeiro percorrimos a Lonxa e alí vimos peixes e mariscos de todos os xeitos. Tivemos a sorte de escoitar unha subasta e de observar dende moi preto, peixes fresquísimos. Logo visitamos O Museo do Mar, vimos o Acuario e tamén unha monitora comentóunos moitas cousas referentes ao mundo mariño, aos submarinos e aos buzos antigos. Voltamos ao colexio e invitáronnos a un xantar feito con produtos do mar: pescada e mexillóns. Preme na imaxe e accede a álbume |