Skip to Content

VISITA A TALLERES CASTELO E CONSERVAS FRISCOS

Versión para impresoraVersión para impresora
Os alumnos do bacharelato de Ciencias Sociais e Humanidades visitaron  dúas empresas: Talleres Castelo en Vilaxoán e Conservas Friscos en Catoira. 
 
            (Para agrandar, fai clic nas imaxes)

En Talleres Castelo vimos os prototipos e as máquinas que deseñan e fabrican, algunhas con patentes internacionais. Unha das máquinas serve para  cocer o marisco separando ela mesma a cuncha da carne, cun cesto que filtra a arenilla da ameixa. Tamén vimos unha máquina que  "afeita" as barbas do mexilón. Todo elo invención da casa. 
A empresa vende a súa maquinaria por todo o mundo e son pioneiros e líderes mundiais na fabricación de máquinas cocedoras de marisco.
Chamóume a atención cando nos falaron da isla Chiloé , en Chile, onde venden parte da súa maquinaria, e que alí, nas bateas do mexilón, conviven dende baleas ata focas.
 
En Conservas Friscos vimos todas as fases do proceso de envasado do atún, dende que éste chega conxelado ata que é envasado, pasando polo cocemento do atún e a limpeza das espiñas e da pele polas traballadoras.
Tamén nos explicaron a integración vertical da compañía no caso do mexilón, xa que ten as súas propias bateas e transportes, o que permite que só pasen 4 horas dende que o mexilón está na batea  ata que chega á fábrica.
A empresa  fai a marca blanca de Eroski e tamén dunha empresa alemana, facturando ó ano arredor duns 50 millóns de euros.
Na visita fumos coas nosas  batiñas e gorros, como debe ser, e por riba estaba unha inspectora de sanidade naquel intre.
As visitas foron enriquecedoras e manifestamos o noso agradecemento á familia Castelo, de Talleres Castelo, e a Luis Rivera, director de Conservas Friscos, polo seu tempo e a xenerosidade de explicarnos tan ben os entresixos das súas compañías.
 
Ana Limeres


story | by Dr. Radut