Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

in10 - A nosa flor: novos usos gastronómicos e turísticos

Familias profesionais:
Agraria
Artes gráficas
Hostalaría e turismo
Industrias alimentarias
Centro educativo coordinador: CIFP Carlos Oroza
Centros colaboradores:
Obxectivos:
  • Investigar novos usos da camelia para a creación dunha liña de produtos gastronómicos e turísticos innovadores relacionados con esta flor tan representativa das Rías Baixas
  • Abrir unha nova vía de emprendemento sustentable para o alumnado dos centros participantes no proxecto
  • Promover e difundir a formación en centros públicos da FP de Galicia e a colaboración con empresas privadas e outras entidades
Síntese do proxecto:

Investigación dos usos culinarios e turísticos das partes, dos atractivos e dos valores da camelia, adaptándoa aos novos tipos de elaboracións na cociña, en bebidas frías e quentes, e na panadaría, na pastelaría e na confeitaría, sen esquecer a creación de innovadores produtos turísticos que permitan achegar este recurso turístico galego tan fascinante aos turistas de todo o mundo, dun xeito orixinal e didáctico.

Actividade na zona expositiva:
Degustación, exposición e información aos visitantes de produtos gastronómicos e obradoiros adaptados.
Horario da actividade: Dúas sesións de mañá e unha de tarde (mércores e xoves). Unha sesión a mañá do venres

L M M X V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30