Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

in08 - Detección de especies en alimentos prefabricados mediante PCR en Tempo Real

Familias profesionais:
Industrias alimentarias
Química
Sanidade
Centro educativo coordinador: CIFP Politécnico de Santiago
Obxectivos:
  • Aplicar técnicas de bioloxía molecular (PCR en tempo real) para detección rápida e eficaz de especies en alimentos prefabricados
  • Deseñar sistema de comprobación de fraude e estudo da calidade en alimentos
  • Aumentar a empregabilidade do alumnado co uso de novas técnicas de análise dos alimentos
Síntese do proxecto:

Análise de distintas especies (tenreira, porco, pavo, cabalo, merluza, panga…) para detectar a súa presenza en alimentos prefabricados (hamburguesas, penso de cans e gatos, salchichas, paliños de cangrexo e peixe e patés). Neste proceso seguiuse unha análise con protocolos de calidade e trazabilidade realizando informes finais dos resultados obtidos.

Actividade na zona expositiva:
Exposición e información aos visitantes.
Horario da actividade: Sesións de 10 minutos cada media hora polas mañás e cada hora polas tardes

L M M X V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30