IN04 - Quilómetro cero

Familias profesionais:
Hostalaría e turismo
Industrias alimentarias
Centro educativo coordinador: IES Fraga do Eume
Pontedeume
Entidades colaboradoras:
Agroalimentaria do Eume
Obxectivos:
  • Crear un produto que potencie o emprego dos recursos propios da bisbarra procedentes dunha agricultura sustentable.
  • Elaborar de xeito artesán unha cervexa como produto diferenciador e con maior valor engadido na contorna.
  • Ofrecer novas oportunidades laborais e maior versatilidade na formación dos/das profesionais da hostalaría.
Síntese do proxecto:

Elaboración de cervexa de maneira artesá como un produto diferenciador que favoreza a creación de novas oportunidades laborais na hostalaría e que permita potenciar o sector da agricultura, ao introducir o cultivo de lúpulo e incrementar o da cebada, que estaba dedicada exclusivamente ao sector fariñeiro.

Proxecto premiado na Convocatoria innovación 2017 na Modalidade A.
Elaboración de cervexa artesá baixo a marca "Quilómetro cero"
Elaboración de cervexa artesá baixo a marca "Quilómetro cero"
Elaboración de cervexa artesá baixo a marca "Quilómetro cero"
Elaboración de cervexa artesá baixo a marca "Quilómetro cero"
Elaboración de cervexa artesá baixo a marca "Quilómetro cero"
Elaboración de cervexa artesá baixo a marca "Quilómetro cero"

Acceda ao plano coa localización dos proxectos de innovación no andar -1 do Museo Centro Gaiás da Cidade da Cultura de Galicia.