SHOT04
SHOT04 - Dirección de cociña
Que se aprende a facer?
A competencia xeral deste título consiste en dirixir e organizar a produción e o servizo en cociña, determinando ofertas e recursos, controlando as actividades propias do aprovisionamento, a produción e o servizo, cumprindo os obxectivos económicos, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, prevención de riscos laborais e protección ambiental.
En que ámbitos se traballa?
As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en empresas grandes, medianas e pequenas, nomeadamente do sector da hostalaría e, en concreto, do subsector de restauración. Poden actuar en pequenos establecementos, en moitas ocasións como propietario ou propietaria e responsable de cociña simultaneamente. Malia desenvolver habitualmente a súa actividade profesional en establecementos de carácter privado, tamén pode desenvolvela en establecementos públicos, nomeadamente nos sectores educativo, sanitario e de servizos sociais. Cando non actúan por conta propia, realizan as súas funcións baixo a dependencia da dirección do establecemento, sexa este un hotel ou sexa outro tipo de aloxamento ou establecemento de restauración.
Que ocupacións se desempeñan?
Director/ora de alimentos e bebidas; director/ora de cociña; xefe/a de produción en cociña; xefe/a de cociña; segundo/a xefe/a de cociña; xefe/a de operacións de cátering; xefe/a de partida; cociñeiro/a; encargado de economato e adega.
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais | |
---|---|---|---|---|---|
1º | MP0496 | Control do aprovisionamento de materias primas | 53 | 2 | |
1º | MP0506 | Formación e orientación laboral | 107 | 4 | |
1º | MP0502 | Gastronomía e nutrición | 53 | 2 | |
1º | MP0179 | Inglés | 160 | 6 | |
1º | MP0499 | Procesos de elaboración culinaria | 267 | 10 | |
1º | MP0497 | Procesos de preelaboración e conservación en cociña | 240 | 9 | |
1º | MP0501 | Xestión da calidade e da seguridade e hixiene alimentarias | 80 | 3 | |
2º | MP0498 | Elaboracións de pastelaría e repostaría en cociña | 210 | 12 | |
2º | MP0507 | Empresa e iniciativa emprendedora | 53 | 3 | |
2º | MP0508 | Formación en centros de traballo | 384 | ||
2º | MP0505 | Proxecto de dirección de cociña | 26 | ||
2º | MP0504 | Recursos humanos e dirección de equipos en restauración | 53 | 3 | |
2º | MP0503 | Xestión administrativa e comercial en restauración | 70 | 4 | |
2º | MP0500 | Xestión da produción en cociña | 244 | 14 |
Réxime ordinario
Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos polo réxime ordinario. Curso 2023-2024.
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Coruña, A | 15027897 | CIFP Paseo das Pontes | 881961030 |
Pontedeume | 15025682 | CIFP Fraga do Eume | 881930455 |
Santiago de Compostela | 15016000 | CIFP Compostela | 881866570 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Foz | 27020562 | IES de Foz | 982870287 |
Lugo | 27016455 | IES Sanxillao | 982828088 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Vilamarín | 32016285 | CIFP de Vilamarín | 988685050 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Pontevedra | 36020064 | CIFP Carlos Oroza | 886159545 |
Vigo | 36013448 | CIFP Manuel Antonio | 886120750 |
Réxime de persoas adultas na modalidade presencial
Oferta parcial, por módulos, de ciclos de formación profesional inicial en centros públicos polo réxime de persoas adultas na modalidade presencial. Curso 2023-2024.
Réxime de persoas adultas na modalidade semipresencial e a distancia
Oferta parcial, por módulos, de ciclos de formación profesional inicial en centros públicos polo réxime de persoas adultas na modalidade semipresencial e a distancia. Curso 2023-2024.
Modalidade de formación profesional dual
Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos na modalidade de formación profesional dual. Curso 2023-2024.
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Coruña, A | 15027897 | CIFP Paseo das Pontes | 881961030 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Lugo | 27016455 | IES Sanxillao | 982828088 |
Modalidade de formación profesional dual (como dobre titulación)
Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos na modalidade de formación profesional dual, como dobre titulación xunto con outro ciclo formativo. Curso 2023-2024.
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Pontevedra | 36020064 | CIFP Carlos Oroza | 886159545 |
Modalidade de formación profesional dual (con oferta parcial doutros ciclos)
Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos na modalidade de formación profesional dual, con oferta parcial doutros ciclos formativos. Curso 2023-2024.
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Vilamarín | 32016285 | CIFP de Vilamarín | 988685050 |
Lembre que a normativa sempre prevalece sobre calquera outra información. Esta páxina contén información de carácter xeral extraída da normativa, polo que calquera dúbida ou contradición se resolverá atendendo á normativa vixente (acceso a normativa da oferta de ciclos formativos).