OBRADOIRO ANPA


O venres, 5 de febreiro unha vez rematado o desfile de entroido e a degustación de sobremesas,  a ANPA do Centro organizou un obradoiro de como crear cortes na pel que deran a sensación de sangrado. Foi todo un éxito entre o noso alumnado que estivo moi interesado en seguir os pasos que os monitores lles ían indicando para obter o resultado de ferida ou corte ensanguentado.

 
 

ENTROIDO, 2016


E xa chegou o gran día: DESFILE DE ENTROIDO! O tema común foi a cociña (proxecto anual da biblioteca). Os disfraces: señor e señora pataca (infantil), galletas Chipies Ahoy(1º), iogures (2º), cociñeiras/os (3º), ratos/as e queixos (4º), cupcakes e reposteiros(5º) e ovos fritidos (6º). A continuación,  degustamos as saborosas sobremesas aportadas polas familias. MOITAS GRAZAS!!!

 

EU TAMÉN SON CASTELAO!!!

O alumnado baixo o lema "EU TAMÉN SON CASTELAO" recordou o 130 aniversario do seu nacemento. Ataviados co sombreiro, lentes, paxariña e ilustracións,...deste autor rianxeiro, foron sacando as súas fotos diante do gran mural.

DÍA DA PAZ, 2016

Foron varias as actividades levadas a cabo para celebrar o Día da Paz: marcapáxinas, medallóns, mandalas, e moitos agasallos para intercambiar entre as distintas titorías. O acto conxunto tivo lugar na Biblioteca do centro,  no que gozamos oíndo e vendo vídeos co título conxunto "Lecturas pola paz".

"Negros e Brancos", "Mellor falar que pelexar",  " Un chocolate moi especial" "Unha manchea de bicos" , "A pomba dona Paz" e moitos poemas de temática pacifista, foron as lecturas compartidas mediante vídeos.

Se accededes ao blog da biblioteca poderedes gozar deles.

http://bibliotecacespon.blogspot.com.es/2016/01/negros-e-brancos-dia-da-paz-2016.html

http://bibliotecacespon.blogspot.com.es/2016/01/mellor-falara-que-pelexar.html

http://bibliotecacespon.blogspot.com.es/2016/02/un-chocolate-moi-especial-paz-2016.html

http://bibliotecacespon.blogspot.com.es/2016/01/unha-manchea-de-bicos-dia-da-paz-2016.html

http://bibliotecacespon.blogspot.com.es/2016/01/lecturas-pola-paz.html

 

TESTOS CON MATERIAL DE REFUGALLO


O alumnado de 4º dentro das actividades do Proxecto voz Natura realizou uns coloridos testos a partires de botellas de plástico. Unha vez impermeabilizadas e  pintadas, as botellas foron decoradas con follas, corazóns, trevos,.... Logo,  realizouse un debuxo de coello ou osiño para pegar na botella. Unha vez rematada a manualidade procedemos a plantación de bulbos de tulipáns. Durante as vindeiras  semanas continuaremos observando e anotando as  distintas fases do  proceso que se vaian realizando: regas, momento de agromar, floración,... 

NADAL, 2015

Foron moitas e variadas as actividades levadas a cabo para celebrar a chegada do Nadal: murais colectivos, postais, sobremesas, decoración de corredores, aulas, fiestras,..Recompilación de información da gastronomía típica de Nadal de distintos países
En cada titoría elaboramos postais. Cada alumno/a escribiu o seu enderezo nun sobre e realizouse un intercambio de postais para recibir por correo nos seus domicilios.

LUÍÑA, A NOSA MASCOTA

O alumnado de 2º de primaria seguindo co tema central da biblioteca realiza a mascota da biblioteca, Luíña, a partires de distintos alimentos.

LENDO E COCIÑANDO PASA O TEMPO VOANDO

Como xa vos vimos contando ao longo deste curso e, dentro do Proxecto Anual da Biblioteca, un dos principais obxectivos é facer un percorrido polos Distintos concellos de Galicia, para coñecer produtos típicos da nosa gastronomía. Coñecer a situación xeográfica, os lugares a visitar, ... Xa foron varios os cursos que realizaron algunhas das súas procuras de información ( ver cadro de entradas anteriores). Unha das derradeiras ,antes do Nadal,  foi a realizada polo alumnado de 2º de primaria que presentou "Os melindres de Arzúa", "As cereixas de A Laracha"  e "A troita de Oroso". Estupenda posta en escena e doce final coa degustación de melindres. PARABÉNS NENAS E NENOS DE 2º!

OBRADOIRO DE COCIÑA: PUDDING

OBRADORIO DE COCIÑA: COCADAS DE NADAL

O alumnado de 3º e 4º realizou un obradoiro de cocadas, unha exquisita sobremesa de Nadal. Baixo a dirección da chef de cociña Natalia,  realizaron os distintos pasos ata conseguir este rico manxar. Tamén levaron algunhas cocadas para as súas familias!

Distribuir contido