BHOT11

 

BHOT11 - Cociña e restauración

Ciclo formativo
Familia: Hostalaría e turismo
Sistema educativo: LOE
Grao: básico
Horas: 2000
Código: BHOT11
Documentación: RD
DOG
DOC

Que se aprende a facer?
Realizar con autonomía as operacións básicas de preparación e conservación de elaboracións culinarias sinxelas no ámbito da produción en cociña, así como as operacións de preparación e presentación de alimentos e bebidas en establecementos de restauración e catering, asistindo nos procesos de servizo e atención á clientela, seguindo os protocolos de calidade establecidos, cumprindo as normas de hixiene, prevención de riscos laborais e protección ambiental, con responsabilidade e iniciativa persoal, e comunicándose oralmente e por escrito en linguas galega e castelá, así como nalgunha lingua estranxeira.

 

En que ámbitos se traballa?
Actividades por conta allea en pequenas, medianas e grandes empresas do sector da hostalaría, en establecementos de restauración, bares e cafetarías, en tendas especializadas en comidas preparadas e en empresas dedicadas ao almacenamento, o envasamento e a distribución de produtos alimenticios. Tamén poden traballar por conta propia en pequenos establecementos dos subsectores de hotelaría e restauración tradicional, moderna ou colectiva.

 

Que ocupacións se desempeñan?
Axudante ou auxiliar de cociña; axudante de economato de unidades de produción e servizo de alimentos e bebidas; auxiliar ou axudante de camareiro/a en sala; auxiliar ou axudante de camareiro/a en bar-cafetaría; auxiliar ou axudante de barman; auxiliar ou axudante de cociña en establecementos onde a oferta estea composta por elaboracións sinxelas e rápidas (tapas, pratos combinados, etc.); axudante de economato de unidades de produción e servizo de alimentos e bebidas.

 

Cales son os módulos?

Curso Código Módulo profesional Horas Períodos semanais
MP3036 Aprovisionamento e conservación de materias primas e hixiene na manipulación 117 4
MP3005 Atención á clientela 58 2
AM3009 Ciencias aplicadas I 175 6
AM3011 Comunicación e ciencias sociais I 206 7
MP3035 Procesos básicos de produción culinaria 179 6
MP3034 Técnicas elementais de preelaboración 175 6
AM3010 Ciencias aplicadas II 162 7
AM3012 Comunicación e ciencias sociais II 135 6
MP3041 Formación en centros de traballo 320
MP3039 Preparación e montaxe de materiais para colectividades e catering 90 4
MP3038 Procesos básicos de preparación de alimentos e bebidas 164 7
MP3037 Técnicas elementais de servizo 157 7

Réxime ordinario

Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos polo réxime ordinario. Curso 2023-2024.

A Coruña



Concello Código Centro educativo Teléfono
Arteixo 15023314 IES de Sabón 881960140
Arteixo 15020431 CPR Agarimo 981600687
Pontedeume 15025682 CIFP Fraga do Eume 881930455
Santa Comba 15026030 IES Terra de Xallas 881867080
Santiago de Compostela 15016000 CIFP Compostela 881866570

Lugo



Concello Código Centro educativo Teléfono
Foz 27020562 IES de Foz 982870287
Lugo 27016455 IES Sanxillao 982828088

Ourense



Concello Código Centro educativo Teléfono
Vilamarín 32016285 CIFP de Vilamarín 988685050
Xinzo de Limia 32015232 IES Lagoa de Antela 988788548

Pontevedra



Concello Código Centro educativo Teléfono
Pontevedra 36020064 CIFP Carlos Oroza 886159545
Sanxenxo 36019256 IES de Vilalonga 886159137
Vigo 36013448 CIFP Manuel Antonio 886120750

Modalidade de formación profesional dual

Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos na modalidade de formación profesional dual. Curso 2023-2024.

A Coruña



Concello Código Centro educativo Teléfono
Muxía 15027927 IES Ramón Caamaño 881880775
Ribeira 15014556 CIFP Coroso 881866874




Lembre que a normativa sempre prevalece sobre calquera outra información. Esta páxina contén información de carácter xeral extraída da normativa, polo que calquera dúbida ou contradición se resolverá atendendo á normativa vixente (acceso a normativa da oferta de ciclos formativos).