Obradoiro froita

                                      
                                                      

No noso colexio disfrutamos de moitas actividades, todas elas educativas, formativas e lúdicas.

Esta consistiu nun obradoiro sobre os beneficios dos alimentos que nos axudan a estar sans e fortes, entre os que se atopan as froitas, as verduras e as legumes.

Ángela deunos unha charla sobre a necesidade de tomar a diario froitas e hortalizas e invitounos a uns espetos de froita fresca moi saborosos.
Falounos do “Club Vitaminas” que é un programa creado por “Frutas Nieves” para achegar a froita aos máis cativos.

   Dun xeito lúdico aprendemos que as froitas e as hortalizas axudan a coidar o corazón, o cerebro, a pel, os ósos, os riles… e a manter o noso peso equilibrado. 

Ademais algunhas delas, coma as uvas mesmo combaten o esgotamento mental, ou coma as cenorias que manteñen a pel moza, ou as fabas que son moi necesarias para que os riles funcionen correctamente.

Por todo isto debemos tomar cinco racións de froitas e hortalizas ao día, tres de froita e dúas de hortalizas.
Tamén aprendemos que os colorantes, conservantes e potenciadores de sabor son unhas substancias moi utilizadas nos bolos industriais e nas lambetadas e que debemos consumir ocasionalmente.

 

O máis divertido foi facer os espetos de froitas e comelos.

A froita estaba tan boa que non deixamos nin un pequeno anaco nas bandexas.

COMÉMOLA TODA!

Como colofón, regaláronnos uns diplomas por participar neste obradoiro tan apetitoso e unhas pegatinas para recordarnos a importancia de incluír froitas e hortalizas na nosa dieta diaria.